Informatie voor Zorgprofessionals

Wie zijn  wij?

Logonet Drechtsteden is een samenwerkingsverband van 5 logopediepraktijken.
Wij hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat kwalitatief hoogwaardige logopedie voor iedereen van 0 tot 100 jaar in de regio toegankelijk is. Iedere aangesloten logopediepraktijk heeft zijn eigen specialisatie binnen de logopedie. De logopedisten van Logonet verwijzen naar elkaar door, zodat elke patiënt bij de juiste logopedist terechtkomt en hij de beste zorg krijgt.
Met onze samenwerking willen we het belang van logopedie meer onder de aandacht brengen en ervoor zorgen dat patiënten eerder verwezen worden naar de logopedie. Door het bieden van kwalitatief goede zorg, gebaseerd op de meest recente inzichten, geven we onze patiënten weer een kans mee te kunnen doen in de communicatie thuis, op school en op het werk.

Op deze website vindt u informatie over de professionele logopedische zorg die de logopedisten van Logonet kunnen bieden in het werkgebied Drechtsteden. Voor u als zorgprofessional hebben wij de onderstaande  informatie op een rij gezet.

Nuttige documenten en informatie

Logopedische screening

 

De logopedisten van Logonet kunnen op uw verzoek een logopedische screening afnemen bij uw patiënt en beoordelen of logopedische behandeling geïndiceerd is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@logonet.nl

Scholing

Scholing “Vroegtijdig signaleren van logopedische problemen”

Wij vinden het belangrijk dat logopedische problemen in een vroeg stadium worden herkend, zodat er tijdig passende hulp geboden kan worden.
Daarom hebben wij de scholing “Vroegtijdig signaleren van logopedische problemen” ontwikkeld voor zorgprofessionals.

Inhoud
In de scholing wordt aandacht besteed aan de verschillende logopedische werkgebieden, de normale en de afwijkende ontwikkeling. U leert logopedische problemen beter signaleren aan de hand van een praktisch inzetbare signaleringslijst.  Daarnaast geven we handreikingen hoe u (de ouders van) de patiënt kunt informeren en kunt verwijzen voor logopedische behandeling. Er is voldoende ruimte voor het beantwoorden van uw vragen.

Doelgroep
De scholing is bedoeld voor zorgprofessionals, zoals huisartsassistenten, praktijkondersteuners of paramedici. De scholing kan worden afgestemd op het werkveld.

Praktische zaken
Wij bieden de scholing op maat en op locatie. De scholing wordt gegeven door 2 logopedisten, met ieder hun expertises, en duurt 2,5 uur. Na afloop van de scholing ontvangt u een certificaat van deelname.
Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@logonet.nl

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ontwikkeling van scholingen
In de toekomst hopen wij nog meer scholingen te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Stemproblemen bij beroepssprekers

Heeft u wensen voor een scholing over een logopedisch onderwerp?  Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Meer informatie?